Välkomna till Välen

Foto: Mia och Viktor Ohlsson 1999

Foto: Mia och Viktor Ohlsson 1999

För oss på Västra Frölunda Naturvårds-förening har Välens framtid varit ett av de viktigaste projekten under många år. Välenområdet är ett våtmarksområde beläget längst in i Askimsviken.

27 maj 1992 köpte förening 2 kor med varsin kvigkalv och en tjur av rasen Highland Cattle. Det väckte väldig stor uppståndelse i Frölunda. Medlemsantalet steg från 185 till 750 medlemmar.

I området finns dessutom ett våtmarksmuseum, fågeltorn, naturstig och tidsstig. Ta buss 92 från Frölundatorg mot Näset och gå av vid Kannebäck så är ni i området.

Den 27 september 2014 invigdes naturreservat Välen.

Rösta för att korna skall få vara kvar på Välen

vfnv_logoVästra Frölunda Naturvårdsförening kan nu inte göra något annat längre än att hoppas på folklig uppslutning vad gäller våra åretrunt-betande kor på Välen. De har känt sig tvingade att säga upp arrendet med Gbgs Stad då ju staden dragit in allt stöd för korna. Vill du göra din röst hörd ang fortsatt åretrunt-bete på Välen? Skriv då på detta Göteborgsförslag så att vi når minst 200 röster (obs man måste skapa ett konto hos Gbg Stad och logga in för att kunna rösta).

https://eforslag.goteborg.se/ViewFeedBasic.aspx?FeedId=1&ItemId=12808&sharing=vfb (https://eforslag.goteborg.se/ViewFeedBasic.aspx?FeedId=1&ItemId=12808&sharing=vfb)

Med vänlig hälsning VFNF .